Sunday, June 22, 2008

El Xandrisme.


El Xandrisme, la corrent estètica i filosòfica que predica la creativitat malgirbada i honestament improvitzada, gaudeix avui de cert apogeu en entorns de caire lliberal. 

La corrent Xàndrica, encara que hi ha estudiosos que la defineixen com a marcadament mediterrània, no contempla fronteres ni creences politico-religioses, i és aclamada com a revulsiu en contra de la ment ego i el pensament únic.

Do mang Je, la casa del somni Taoista, a través de rajoletes de paret tant nostrades com aquella que canta "Aquí hi viu un de l'Espanyol" impulsà el moviment Xandri més enllà de tendències i modes.

Un nus on hi hauria d´haber un llaç, un torneig de ping-pong on els finalistes han de buscar les pilotes perdudes sota els cotxes aparcats mentre els jutjes prenen carajillus, o un empalme elèctric fet amb cel.lo poden mostrar el grau xàndric d´aquell qui ha realitzat l´obra.

Hi ha vertaders mestres dins aquesta escola, pero és precisament el punt no-teòric el que l'universalitza. Hi ha qui afirma que existeix el Xandrisme "Xic", pero en essència el mestre xàndric requereix de cert grau d´inconsciencia, deixadès o passotisme a l´hora de realitzar la seva obra. 

10 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Thanks. Im Inspired again.

Carles Casanovas said...

Uri, no t'arrivo...

Jordi Casanovas said...

que bé en un post sobre el xandrisme spams als comentaris que xàndric no?

Moni said...

To xandric or not to xandric that's the question. Me da cosquillitas el xandrismo y me mola.Me mola mucho.Ya lo sabes

moi de tiana said...

en xandri ens acomopanya
ell ens protegeix
i ell ens posseeix
mai no ens abandona

més màximes importants a tenir en compte en quant als ideals xandristes bàsics:

"quan ja casi ho tinguis, complica-ho"

la més gran aliada: la brida i el precinto

l'enemiga: la lethetman i eines especialitzades, molt millor un ganivet de serreta, per descargolar un cargol de creu...

visca el xandrisme, visca el xandri que és a tot arreu, per tota la seva xandrietat que viu en nosaltres, vién!!

marçal guasch said...

Les consequències del xandrisme son visibles a tot arreu.I les sufrim a totes hores. M'agrada el xandrisme si. De fet el món sencer és xandri. Des de Iberia als satel·lits.

Carles Casanovas said...

A Igualada, ja una (ho hi havia...)
una pastisseria decimonónica que es diu Can Xandri, no sera els "clients
de Can Xandri ?

moi de tiana said...

doncs parlant del xandrisme i l'extensió del seu poder, passa't per can pajaritus al cap, que l'èric ha penjat una altra prova vivent de la propagació

Anonymous said...

Ho admeto, no he estat en aquesta pàgina web en molt de temps ... però, va ser una altra alegria en veure que és un tema tan important i ignorat per molts, fins i tot els professionals. Li dono les gràcies per ajudar a fer que la gent més conscient dels possibles problemes.