Friday, November 21, 2008

FEisbuc

I xinst va sert quels companys cibernautes del bon “Pagès Cibernètic” el convidaren al facebook. I fou xinst que pensà que pudé valia la pena deixar un ratu els naps i treure-hi el cap.  I passà que per entrar quel llotch de linternet li demanaren dades personals.

I les donà.

I després li preguntaren si volia enviar un mensaje als seus amitchs. I ell digué que ca, que per xòs estaba llaunst. I li demanaren el seu correu lectrònic i la contraseña per puderu fer.

I fou.

I li digueren que llegís les condicions d´un contracte i que aceptés. I sense miraru gaire perquè era tot llò llarg, avorrit  i ell nava per feñia, que fou que acceptà.

I entrà en aquell mon digital. I hi posà una foto seva, i una de de la calçotada en familia. I aparegueren amitchs que tenien altres amitchs que tenien més amitchs. I les preferències de cada un. I tot era com un infinit palangre de pescar lluços amb l´arbre genealògic i sociològic de cada lluç. I llaunst aparegué gent del jardí d'infància i de l´escola i l´institut i la unibersitat i amigues i els seus fills, i nobies i exnobies i complets desconeguts. I tots es feien dir amitchs.

I el bon pagès veié que ben poc tenia per explicar llà.

I quell homo escurat de memoria pel que fa a numbrus, recordà quel seu passuord eral mateix a tot arreu.  I se sentí estrany perquè veié que si estaba a ca´n feisbuk, com en una presó, les seves cartes i la seua privacitat no serien mai més seves.

I es preguntà el nom real del gran desvirgador d´intimitats. I es preguntà qui és que pot comprar tantes maquinotes per guardar la informació de tanta i tanta gent de tot arreu. I es  preguntà d´on feien els dublés per fer el negoci.

I recordà per a qui estan fetes les lleis, i quels homos dormim als llorers. I veient quels rabes del seu hort s´havien de regar, i dient-se que llò era una merderada de gran pudor, volgué desaparèixer totalment d´aquel llotch, i fer desaparèixer les seves dades per no treure-hi el cap mai de més.

I veié que no es pot.

I culurí culurat el pagès se sentí enculat. I diuen que xinst va sert que jurà que quell abus no quedaria xinst i començà a buscar un Sanchu Pansa que l´ajudés en la croada contra l'abusador.

12 comments:

Marta Cebrián said...

Què tal una Sancha Pansa?

Anonymous said...

Voilà el gran desvirgador (el principal sospechoso al menos):

http://www.nzherald.co.nz/technology/news/article.cfm?c_id=5&objectid=10456534

Yo uso muy poco el feisbuc, bastante tengo con el blog. Pero cada vez me hace menos gracia.

Moni said...

Toy contigo...el querer salir de algo sin poder hacerlo es terrible. Lo del Feisbuurro traerá cola.

Carles Casanovas said...

Uri, es que et fots amb uns lius
sibernetcs que t'hi cagues, nen...
saps que t'ha tocat un cochu en una
rifa familiar. Et canvien un alternator vell, per un Sitroen, en
el seu temps també nou !!

rebaixes said...

I no li sortia la pàgina del premi? Home, que el vora el milió, el 999.999. no toca cada dia./ No ens fas somriure, sino riure de debó.Gràcies...Anton.

Uri said...

Acepto Sanchas Panzas !
Tota ajuda serà benvinguda.
Samuel: Gracias por la información, todo lo que te llegue al respecto será bienvenido.
He pensat en cursar una denúncia en la oficina de protecció de dades... si a algú se li acut algo....

lia said...

es tot mon nou aixonst del feisbuc!! un lloch estrany!

lia said...

es tot mon nou aixonst del feisbuc!! un lloch estrany! jo per si de cas, de moments, passo...

ariadna guasch said...

ei, que només són (som) molins de vent...no val la pena lluitar-hi...:-)

Pablo said...

Inventbuy.com <----
Yo he descubierto este sitio para incrementar las ventas por Internet muy muy MUY interesante que se llama Inventbuy.com (comprar y vender coches, motos, libros, relojes, joyas, informática, electrónica) es una Página web que te permite negociar el precio de lo que necesitas comprar con diferentes vendedores (INVENTBUY.com) que intentarán ofrecerte sus productos a los mejores precios del mercado y negociar un producto con varios vendedores y conseguir así mejor precio de compra. Además los vendedores tendrán diferentes herramientas de compra y venta como es la posibilidad de tener de manera gratuita una Tienda Virtual on-line.
http://www.inventbuy.com

Anonymous said...

Tens un lloc web molt gran, content d'haver donat compte a través de Yahoo.

whanou said...

replica bags new york replica bags pakistan replica bags london