Friday, November 28, 2008

CRISIS

I fou mirant als ulls d´aquel homo empresari, quel nostru mestre camperol entengué llò quen deien “la crisis”. I hi veié ansietat, nervis, i gran dubte. I hi veié també vertígen, insomni i patiment.

I hi veié el no Sabert.

I fou xinst com lo “Pagès Cibernètic” , que quell dia s´havia llevat trempat i clarivident, afigurà que gran bufetada arribava, perquè gran era l’altura desdon havia de caure tota quella manera de no entendre. I sentí pena veient quels homos no guaiten l'origen de tanta miseria i tant de desmadre.

I recordant que una taronja no pot ser exprimida sempre, descubrí que la renuncia i la humilitat habien de ser apreses a les dures o a les madures per quells ques fan dir l'occident. I intuí també quel preu quels homos haurien de pagar per tanta disbauxa petit en seria pas, doncs mai els habia faltat el plat a taula i ploràven només dimaginarsu.

I entengué que llò quen maldeien “crisis”,  era tant de sols un altru pas necessari per nar ‘cabant la cultura dels dublés, el desparrame, el tenirt, i el conèixert sense Sabert.

I xinst va sert com, veient les barbes d´aquel empresari pelart, l’august “Pagès Cibernètic” anà a remullart les seves allà a la bassa de l´hort.

I culurí culurat…

8 comments:

Jordi Casanovas said...

oh yeah!

Carles Casanovas said...

Jo sempre començo dient que el meu fill n'Oriol, que és molt savi, sempre té raó. Com la seva mare.
Paraula dels déus! Us alabem Senyor!

lia said...

quanta veritat hi ha en les teves savies paraules!! i xinst va sert!!

rebaixes said...

I xinst cavà el post, prò no pas feu figa lan crisim que havian estamblert els bussos i companyons./ Sou un artiste.Anton.

marçal guasch said...

ei, sóc el líder dels The Pedestrians, m'agrada que tu tb parlis d'humilitat.

moi de tiana said...

fectivemònst, xinst fou, o fórenst...

Jordi Gost said...

Curiós, però des del primer moment d'aquesta actual "crisi" la imatge que em va venir al cap va ser la d'aquest LP de Supertramp. Coses de generació, suposo.

Unknown said...

find out look what i found Bonuses click here now he has a good point their website